Anisie: „Avizul epidemiologic nu este obligatoriu în prima zi de școală”. Ce documente trebuie să prezinte elevii și în ce situații

Anisie: „Avizul epidemiologic nu este obligatoriu în prima zi de școală”. Ce documente trebuie să prezinte elevii și în ce situații
Monica Anisie / Sursă FOTO : MEDIAFAX FOTO Sursă FOTO : MEDIAFAX
Publicat: 12/09/2020, 15:36

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat, sâmbătă, că avizul epidemiologic nu este obligatoriu să fie adus în prima zi de școală, făcând referire la o adresă a Ministerului Sănătății care include toate documentele necesare elevilor în această perioadă.

„Ministerul Sănătății a trimis o adresă reprezentanților medicilor de familie, direcțiilor de sănătate publică ș.a.m.d., prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. S-a spus în mod clar faptul că avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește trei zile de la școală, suferind de o boală, poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic”, a declarat Monica Anisie.

Recomandare medicală pentru copiii cu boli cronice

Potrivit ministrului, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant.

„Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”, a spus Monica Anisie, la B1 TV, citată de Digi24.

Adresa la care face referire ministrul Educației, transmisă Direcțiilor de Sănătate Publică de către Ministerul Sănătății, document nepublicat pe site, dar obținut de HotNews.ro, include cinci tipuri de documente necesare în funcție de cazul fiecărui copil: avizul/recomandarea pentru copiii cu boli cronice, adeverința de boli cronice în cazul aparținătorilor, avizul epidemiologic, adeverința de intrare în colectivitate și adeverința pentru educație fizică.

Adresa Ministerului Sanatatii by Gandul.info on Scribd

Măsurile de organizare a activității în instituțiile de învățământ  în condiții de siguranță epidemiologică au fost aprobate prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației. Documentul reglementează cele trei tipuri de scenarii pentru începerea școlii, verde, galben și roșu, și proceduri în caz de infecție.

În ce condiții se supendă cursurile

În cele cele mai multe școli, peste 12.600, elevii vor merge în clase, în timp ce în aproape 240, țoți copiii vor participa la activitățile educaționale online.

La apariția într-o clasă din unitatea de învățământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu COVID-19, cursurile clasei respective vor fi suspendate timp de 14 zile.

În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire, urmând ca elevii din schimbul următor să participe la cursuri în mod normal.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în...
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Resturi dintr-un „șobolan negru și mic”, găsite în pâinea din Tokyo